tirsdag 30. juni 2009

Sommer, sommer, sommer...

Vi nyter fantastiske sommerdager. Dagene går med til bading, hagerunder med vanning morgen og kveld. Men mesteparten av tida bare nyter vi sommeren.





Minstemann i fritt svev.

tirsdag 23. juni 2009

St.Hans

Geranium himalayense og Papaver orientale 'Royal Wedding'
I Sverige har de feiret midtsommer i helgen som var. Vi har alltid feiret St.Hans 23. juni, selv om årets lengste dager vel var i går og dagen før. Litt forvirrende det der. Sommeren er uansett tilbake for fullt. Da passer det jo bra at jeg fikk sommerferie på fredag. ;)

Jeg hadde planer om å gjøre både det ene og det andre, men har ikke fått gjort på langt nær alt jeg hadde tenkt. Ulempen med varmen er at alt går så fort. Valmuene blomstrer av etter et par dager. Har fått tatt en del bilder, og så har jeg vannet.

Geraniumsblomstringen er også i gang for fullt. Apropos Geranium, engstorknebben - Geranium pratense - går under navnet St. Hans blomst på disse trakter. Og i dag så jeg faktisk at flere av mine pratenser var i ferd med å åpne seg. Skal prøve å få tatt noen bilder.

onsdag 17. juni 2009

Vakre valmuer

I hagen er den ene valmuen vakrere enn den andre i ferd med å springe ut. Først ute var den gamle oransje, den som jeg egentlig har prøvd å bli kvitt. Men uansett hvor mye jeg graver, den ser ut til å ha kommet for å bli.
Nestemann ut er 'Little Candy Floss' fra Zimtrade i 2005. Den blomstrer trofast hver sommer med digre lakserosa blomster. Mange valmuer bruker flere år på å etablere seg, men denne her blomstret andre sommeren etter at den ble plantet.




'Karine', også fra Zimtrade, har litt mindre blomster, men er riktlig så yndig der hun står.



For første gang står 'Royal Chocolate Distinction' med knopper, og er nå i ferd med å springe ut i all sin prakt. Og det er jo alltid like spennende. Det hender at planter er feilmerket, og av en eller annen grunn har valmuer en tendens til å bli oransje. Men denne her ser ut til å bli like mørk og lekker som navnet tilsier. Det blir nok flere bilder av denne. ;)




mandag 15. juni 2009

Lupintid




De er svartelistet og uønsket i norsk natur, men akkurat nå er lupinene fantastisk flotte. Like ved der vi bor har vi en skråning full av dem. Nå blomstrer de, og jeg synes de er aldeles nydelige der de står.

onsdag 10. juni 2009

Det blomstrer

Selv om meste-parten av juni har vært relativt kald, det var 0,7 grader natt til i går, er det da ett og annet som blomstrer. Jeg fikk et aldri så lite snev av Oxalis-dille i fjor høst. Og nå blomstrer 'Ione Hecker' som ble plantet i oktober.
Dode-catheon eller Gude-blomst blomstrer i wood-landet. Denne har sådd seg i store mengder, så jeg får kanskje luke eller gi bort noen snart, selv om jeg foretrekker disse framfor ugress. ;)

En annen Dodecatheon som blomstrer med lys lilla blomster. Det skal være samme type som den over, men fargen på blomsten er mye lysere.

lørdag 6. juni 2009

Fotorunde i woodlandet

Jeg har fotografert litt mer. Her et nærbilde av Podo-phyllum hex-andrum.




Hosta 'June'. Etter hvert har det blitt mange forskjellige Hosta i hagen, men 'June' er og blir en av favorittene








Tiarella og Heuchera




Flere Hosta, 'Wide Brim' og 'Halcyon'




En bregne og en Hosta som jeg ikke kommer på hva heter i farta.

onsdag 3. juni 2009

Uvularia grandiflora


Det kan virke som om sommeren har tatt seg en aldri så liten pause. I dag har det blåst surt fra alle kanter og i morgen er det meldt regn. Det er forsåvidt like greit, for her er det siste innspurt før ferien, med avslutninger og diverse hver kveld fremover.
I woodlandet er det stadig nye blomster på gang. På grunn av en relativt skyggefull plassering har Uvularia grandiflora blomstret i flere uker nå. En flott plante synes jeg.

mandag 1. juni 2009

Pinse og full sommer




Pinsen har stort sett blitt tilbrakt ved og i vannet. 25 grader og sol tre dager i strekk. Jeg har vannet i hagen og tatt en del bilder, og det er stort sett det jeg har gjort av hagearbeid. ;)