tirsdag 31. mai 2011

Dagens fem på topp

Vårblomstringen er på hell, og sommerblomstringen har ikke helt startet ennå. Derfor er det bladplantene som utgjør mine fem på topp idet mai blir til juni. Først to akeleier som kler hverandre også når de ikke blomstrer.En helt vanlig Hosta som kanskje er på sitt fineste akkurat nå idet bladene er i ferd med å folde seg ut, før snegler og larver har funnet ut at den også smaker godt. ;)
En annen Hosta; 'Minuteman'.
Her en kombinasjon av Hosta 'Halcyon', 'Wide Brim' og Geranium Phaeum 'Samobor'.
Til slutt en kombinasjon med høstormedrue 'Hillside Black Beauty' og enda en akeleie.
Hvis værmeldingen holder det den har lovet, så ser det ut som om vi skal få en helg med litt mer sommerlig vær enn det har vært i det siste, så da tenker jeg det blir fart i blomstringen også. :)

søndag 29. mai 2011

Årets Pelargonier

Det ble noen i år også. ;)

'Alberta'

'Arctic Star'

'Attar of Roses'

'Bird Dancer'

'Black Velvet Appleblossom'

'Deacon Arlon'

'Cooks Peach Blossom'

'Dovedale'

'Emma Hössler'

'Flower of Spring'

'Freak of Nature'

'Golden Charity'

'Honeywood Suzanne'

'Ivory Snow'

'Jip's Freda Burgess'

'Lavender Lad'

'Madame Thibaut'

'Mallorca'

'Mountwood'

'Mårbacka'

'Mårbacka Tulpan'

'Natalie'

'Peppermint Star'

'Silver Celebration'

'Sister Henry'

'Spanish Angel'

'Sprinty'

'Stella Read'

'Susan Payne'

'Torsång'

'Toronto'

'The Yar'

P. caffrum x Diana

P. cotyledonis

P. crispum

P. Crithmfolium

P. exhibens

P. fruticosum

P. gibbosum

P. gibbosum 'Maroon'

P. quinquelobatum

P. radens

P. tetragonum

P. tomentosum

P. triste


onsdag 25. mai 2011

Blåsbortdager

Store deler av helga regnet bort, og da regnet endelig ga seg begynte det å blåse. Det kom noen skikkelige kast, og i går møtte dette synet meg da jeg kom hjem fra jobb. Heldigvis hadde furua vett nok til å falle riktig vei og ikke oppå mine nysådde pallekarmer. Siden jeg uansett hadde tenkt å felle treet var dette alt i alt en veldig grei løsning spør du meg. ;)

søndag 22. mai 2011

Vårblomstring i woodlandet

Regnet jaget meg inn fra hagen, så da blir det litt bilder fra vårblomstringen i woodlandet istedenfor.
I fjor fikk jeg tak i flere spennende veiser. Både den blå jeg ikke husker navnet på i farten og 'Pink Delight' kom med blomster i år. De andre har også overlevd vinteren. Den eneste jeg har mistet er 'Vestal'. men den går det forhåpentligvis an å få tak i igjen.
Tua med gulveis er noen år gammel og er en skikkelig fargeklatt i hagen.
Under er en av mine etter hvert mange Trillium, T. tschonoskii. Denne kjøpte jeg fra planteliste.net i fjor og ser ut til å trives bra. Det samme gjør Meconopsis impedita, også den ny i fjor. Det er ekstra hyggelig siden jeg har hatt litt problemer med å Meconopsis til å trives tidligere.

torsdag 19. mai 2011

Woodlandet i mai

Snøen forsvant heldigvis like fort som den kom, men det helt store vårværet lar visst vente på seg. Natt til i går var det frost, minus 1,3 grader, og det regnet mesteparten av dagen. I dag skinner sola, men det er surt og kaldt. Planen var egentlig å bruke ettermiddagen til å luke i woodlandet, men det ser ut til å bli med tanken. ;)
For mange år siden jeg plantet Geranium pheaum 'Samobor' og Geranium pheaum 'album' i Woodlandet. De har etter hvert blitt til veldig mange frøplanter innimellom Hosta, Martagonliljer, Trillium og andre stauder. Nå er jeg lei av å luke frøplanter og har bestemt meg for å flytte alt som heter Geranium til et sted de kan få lov til å frø seg. Jeg har jeg spadd opp og gitt bort mange, og kastet enda flere, men det er fremdeles nok å ta av.
Jeg har også planer om å flytte en stor Rodgersia som sprer seg i alle retninger. De første årene oppførte den seg ganske så pent, men nå sprer den litt vel mye og må flyttes til en plass den kan få lov til å utfolde seg som den vil.

tirsdag 17. mai 2011

Været 17. mai...




Jeg hadde vel egentlig sett for meg at nasjonaldagen skulle være litt mer vårlig enn dette... Regn er en sak, men hagl på størrelse med klinkekuler midt i mai... det vil jeg IKKE ha. :(( Forhåpentligvis er det lenge til neste gang hagen ser slik ut.

mandag 2. mai 2011

Vårblomstring


Klosterklokker og blåveis, to av vårens favoritter.

Til tross for en hard vinter med besøk av både rådyr og elg i vinter, så dukker det ene vårtegnet etter det andre opp i hagen. For en måned siden hadde vi fremdeles en halv meter med snø, minst. Men både snøen og vinteren forsvant med rekordfart, og vi har vel aldri før hatt så sommerlige temperaturer i april. Men tomme plasser i bedene vitner om at vinteren har vært hard nok, selv om både viftelønner og magnolia ser ut til å ha overlevd. Ennå er det litt for tidlig til å si hva som har klart seg og ikke, og det som er av tomme plasser i bedene blir nok fylt i løpet av sommeren. :)