søndag 6. september 2009

Sol, søndag og september

Endelig en dag med sol igjen. Siden det har regnet ganske så mye i det siste måtte jeg ta meg en runde i hagen for å tømme under-vanningsbrett og fiske opp planter som holdt på å drukne i pottene sine.

På bildet ser du tre engletrompeter som nok dessverre ikke kommer til å blomstre i sommer. Jeg venter fremdeles på den berømte y-en. Plantene er to år gamle, og jeg hadde håpet de skulle blomstre i år, men det ser ikke slik ut. Foreløpig står de ute, og godt er det, for den største er snart like høy som meg.

Jeg har en engle-trompet som blomstrer også. Denne dufter aldeles nydelig, spesielt om kvelden.Pelargonium 'Tierp' blomstrer også. Den har nydelige fylte blomster som ligner mer på roser enn pelargonium. Den blåste overende for noen uker siden, knakk noen grener, men ellers ser den ikke ut til å ha tatt noen skade.


Echinacea 'White Swan'. Solhattene er flotte i september. Jeg er stadig på utkikk etter nye sorter, men synes utvalget er heller dårlig. Jeg var en tur på Plantasjen i går, men der var det ganske så utplukket for det meste. Det eneste jeg lot meg friste av var en Magnolia kobus.


Ellers har vi vært på tur i skogen i dag. Det var masse sopp overalt. Det ble litt noen kantareller og litt tyttenbær med hjem.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kantarellturer er koselig, synes jeg. Ikke for anstrengende og bare hyggelig.

Unknown sa...

Lekkert! Mine potteblomster gråter. Jeg har ikke hatt tid til dem og noen har attpå dødd. Jaja...

Line S sa...

Helt enig, kantarellturer er hyggelige. :)

Og det finnes nok av stiklinger her etter at de første høststormene har blåst overende pelargoniene noen ganger. ;) Ellers var jeg en tur over grensen i dag. Fremdeles masse roser, men ikke noe salg. Tror jeg drøyer det en stund til, for hun skulle holde åpent til slutten av september. Ble noen løkpakker på meg. ;)

Margrethes hus og hage sa...

Så herlige blomster! Engletrompet er kjempeflotte. men jeg har ikke så gode overvintringsforhold, og da blir det til at jeg velger andre blomster.

Hvit solhatt var lekkert!

Ønsker deg en fin helg :) Fredagshilsen fra Margrethe