fredag 30. juli 2010

'Miss Amelia'

I hagen blomstrer dagliljen 'Miss Amelia'. Det er foreløpig den eneste av dagliljene mine som har begynt blomstringen. Den er riktig så vakker der den står. Etter hvert har det jo blitt noen dagliljer i hagen, men av en eller grunn synes jeg de er litt vanskelige å få til å trives. De kommer sent i blomst, og jeg har flere som ikke har blomstret i det hele tatt, selv etter tre-fire år. Jeg vet ikke hva jeg gjør galt, men noe må det jo være. Men vakre er de og vel verdt å vente på. Og 'Miss Amelia' blomstrer iallefall trofast hver sommer. :)

6 kommentarer:

Mariann sa...

Vakker frøken med en nydelig gulfarge!

Anonym sa...

De liker varm jord og liten konkurranse med naboer. Hos meg blomstrer de best i sørhellingene/opphøyde blomstrebed med kraftig jord.

Line S sa...

Ja visst er hun vakker. :)

Takk for tips. Her står dagliljene sammen med andre stauder, og ikke tror jeg jorda er spesielt næringsrik heller. Får nok vurdere å flytte litt på dem. :)

Unknown sa...

Har fått blomstring på de pistrene du så for noen uker siden. Kanskje fete opp jorda? Mine står på OK svartjord, men her er det kalkrikt.

Line S sa...

Det som er rart er at noen blomstrer trofast hver sommer selv om de ikke begynner blomstringen før i august. Men andre som står en halv meter unna aldri har kommet med så mye som en blomst, og etter fire-fem år vet jeg ikke om jeg gidder å vente så mye lenger. :D

Unknown sa...

Jeg husker Marit/Iris hadde det på samme måten i sin gamlehage. Dagliljebedet som Herr Padde bodde i... :D Kanskje du skal høre med henne? :)