tirsdag 26. oktober 2010

Slutt for denne gang

For nøyaktig en uke siden kom vi hjem fra 10 dagers høstferie i Spania. Vel hjemme er det ikke mye som minner om sol og sommer. På torsdag våknet vi opp til minus 9,7 grader, årets foreløpig kaldeste. Alt som ikke er gjort av hagearbeid til nå blir nok heller ikke gjort, iallefall ikke i år. Jeg har ikke plantet en eneste løk, og jeg vet det er litt forskjellig i potter her og der som fremdeles ikke har kommet i jorda. Senest i dag løsnet jeg ei potte med mynte som hadde frosset helt fast i undervanningsbrettet. Men de fleste Pelargoniene har jeg iallefall fått inn. Utenfor garasjen har vi samlet en hel haug med alskens rusk og rask som etter planen skal kjøres på søpla. Forhåpentligvis rekker vi å gjennomføre den planen før snøen kommer. Alt annet tror jeg skal få vente til neste år. ;)

5 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Jeg kjenner at det nå skal bli godt med en pause fra hagen. Litt vemodig er det dog, men det er jo hyggelig å kose seg inne framfor peisen med strikketøyet :-)
Litt frøshopping på nett er også en koselig vintersyssel.

Line S sa...

Litt vemodig og litt godt. Nå skal jeg gjøre helt andre ting en stund, før jeg en eller annen gang etter jul begynner å bla i frøkatalogene igjen. ;)

Maria sa...

Nesten 10 kuldegrader, Line? Brrrrrrr. Da tror jeg at jeg hadde gitt opp for sesongen jeg også. Men som den naive optimisten jeg er, satser jeg på varmegrader fremover, og går trøstig på løkshopping.... 10 dagers høstferie, derimot - det høres slett ikke brrrr ut, men tvertimot nydelig. Du skulle ikke ha noen blomsterbilder vel?

Vivishagerom sa...

Ja, frosten kom liksom litt tidlig her også. Snøen har også vært på besøk, men den gikk igjen ganske fort. Nå har vi varmegrader og nedbør, men jeg er liksom ikke helt fornøyd med det heller.
Men hagesesongen er over, ja.

Line S sa...

Ble dårlig med blomsterbilder i år. Skal se om jeg kan spore opp noen fra tidligere år. ;)

Den helt store kulden har visst gitt seg, så i teorien kunne jeg nok plantet både det ene og det andre, men jeg tror jeg skal nøye meg med å få det som fremdeles står rundt husveggene i bakken. ;)