fredag 4. mars 2011

Mars, snart vår??

Ute er snøfonnene så store som de aldri før har vært, iallefall ikke på de åtte årene vi har bodd her. Og snøen i hagen er snart en meter dyp. Men kalenderen viser at vi har kommet til mars måned, og det merkes. Dagene blir stadig lengre, og det er ikke så mørkt som det har vært. Sola varmer mer for hver dag som går, og de siste dagene har det dukket opp flekker med bar asfalt på veiene. Tenk at det går an å bli glad for noen flekker med bar asfalt. Men det gjør det altså, i begynnelsen av mars. For etter fire måneder med snø og minusgrader er litt bar asfalt, noen få plussgrader, sol og drypping fra taket alt som skal til. For første gang kan vi virkelig kjenne at våren ikke er så altfor langt unna, selv om det kan virke slik innimellom.


Jeg gleder meg til det ser slik slik ut langs stakittgjerdet vårt. Forhåpentligvis får vi også malt det i år, det rakk vi aldri i fjor. Planen var å utvidet gjerdet med en meter før vi malte det, men det rakk vi heller ikke. Men i år, da... ;)
Når bjørka får museører, da er det vår.
Det er faktisk ikke mer enn to måneder til. Og mens vi venter, hva passer bedre enn å så litt. Jeg har funnet fram og lagt i vann litt forskjellig, planen er å få sådd litt nå i helga, har en del som skal ut, og det er på høy tid å få ut nå. Greit å kunne bruke all denne snøen til noe. ;)

3 kommentarer:

Utsikt mot Lurfjellet sa...

Er det tulipaner jeg ser langs gjerdet? De har da en yndig rosa farge! :)

Bille sa...

Jepp, de tulipanene var lekre! Synd jeg ikke kan ha denslags i feriehagen, det er dessverre å be om rådyr(t) besøk...

Line S sa...

Det er tulipaner ja, Angelique. De er nydelige. Er spent på om de blir like flotte i år.

Rådyr har vi ikke vært plaget med her, elg derimot. Kjedelig med den slags besøk. I fjor hadde elgen toppet en rekke trær, blant annet en hengeblodbøk...