onsdag 15. februar 2012

Siste runde i Moseplassens X-faktor

Da er vi kommet til siste runde i Moseplassens X-faktor blomsterutgaven. Jeg har kost meg med alle de flott bidragene, oppdaget både nye må-ha planter og nye spennende blogger. :)

Tusen takk til Anne på Moseplassen som startet det hele, og takk til alle som har lagt igjen hyggelige kommentarer hos meg.:)

Jeg har vært med på alle de innledende rundene, og for min del var den siste runden nok også den vanskeligste. Kanskje fordi jeg har mange rare blomster i hagen min. ;) Her er et lite knippe av det jeg fant.
'Hero' dobbel tulipan
Denne var fantastisk vakker første året, men som mange tulipaner blir det færre av den for hvert år. 

 Iris germanica 'Indian Chief'
Denne her har også en noe spesiell og ubestemmelig farge. Jeg klarte ikke helt å finne den ideelle plassen til den i hagen og den ble flyttet litt hit og dit. Dessverre klarte den ikke barfrosten en vinter.
 
Navnløs frøsådd Aurikkel.
Dette er kanskje den rareste blomsten jeg har i hagen. Den gjør ikke så veldig mye av seg, og jeg har egentlig ikke helt bestemt meg om jeg liker den eller ikke, men enn så lenge får den stå. ;)
Geranium phaeum sp. (min kandidat)
Jeg har veldig mange forskjellige Geranium i hagen, og hver sommer luker jeg bort utallige frøplanter. Denne dukket opp i nærheten av en 'Samobor' og har nok mye av denne i seg, men blomsten er mer lilla i fargen, og ikke så ubestemmelig brun-lilla som opphavet. Men bladene har mørkere felter slik som 'Samobor' har. Jeg hadde som sagt store problemer med å bestemme meg for min kandidat denne runden, men siden Geranium og kanskje spesielt phaeumene er en av mange diller, synes jeg at denne skal få være med som mitt bidrag i denne runden. ;)
 
Liljen 'Landini'
Fargegjengivelsen er nok mest korrekt på det nederste bildet. Og dette er en hardfør og villig lilje som blir større for hvert år, en favoritt. :)


Geranium 'Summer Skies'
Denne er også en favoritt , og blomstene er bare nydelige. Men fargen er litt ubestemmelig og derfor får den bli med her, den er litt lyseblå-lilla og når den blomtrer er den et fantastisk syn. Dessverre har den lett for å legge seg. En regnskyll eller litt tørke og den legger seg og blir aldri like flott som den så ut til å kunne bli. Og den blomstrer bare en gang,. Men blomsten i seg selv er det vanskelig å ikke forelske seg i.

14 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Masse flott, men du må ikke finne på å kaste den fantastiske aurikkelen. Om du skulle finne på noe sånt så kjøper jeg den av den tvert.
Den var jo kjempelekker.

Ta kontakt om du ikke vil ha den lengre.

Snuffeldyret sa...

Nydelige saker. Og den Aurikkelen var jo spesiell! Du skal nok se du får avkastning på den om du ikke vil ha den.. Hmmm, heter det Show Primula tro?

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Så mye fint du viser her!!! Og så morsomt at noen "døtre" fra dine også finnes i min hage.... herlige Geranium.

Aurikkelen var spesiell og morsom!!!

Hvem av disse blir kandidaten din til konkurransen? Lykke til !!!

Ranten sa...

Den aurikelen var utrolig lekker og det var jo også et blinkskudd! Lykke til!

Line S sa...

New Dawn, jeg tror nok ikke den blir kastet nei. Men jeg kan se til våren om det er mulig å dele den eller ta en stikling. ;)

Snuffeldyret: Jeg er ingen ekspert, men vet at det er noe som heter Show Auricula. Mulig jeg må studere det Primula og Aurikler litt nærmere. ;)


Grethe: Det ble phaeumen, ikke fordi det er den flotteste og mest spesielle, men fordi jeg har hatt den lenge og liker de litt udisiplinerte som krysser seg med hverandre og sår seg litt her og der og dukker opp på nye og uventede steder.Veldig hyggelig å tenke på at andre også kan ha glede av dem ;)

hageglad sa...

Flotte bilder og alle er nydelige på hver sin måte! Lykke til! Hege

Aud sa...

Her var det mye lekkert.
Geranium er en av mine diller og jeg har en del forskjellige Phaeum.

Lykke til i konkurransen :-)

Lykkefunn sa...

Flotte bidrag! Nydelige farger!

Tins roser sa...

Så mange fine bilder og for noen vakre skapninger!

Mathildes Eden sa...

Hei! Her var det mange spennende mulige kandidater! Flott blogg! Lykke til!

Mathildes Eden sa...

En nydelig bukett! Lykke til!

krepsemor sa...

Nydelige alle sammen! Har du sådd den aurikkelen selv? Den var veldig spesiell! Geranium`en er bare lekker, og har absolutt x-faktor!
Ønsker deg lykke til!

Line S sa...

Krepsemor: Jeg har nok ikke sådd selv, men fikk en masse frøplanter for mange år siden. Det var bare denne ene som ble såpass spesiell. :)

Huldra sa...

Vakre bidrag du hadde med i konkurransen. :)

Takk for at du ville være med i Løv-lotteriet mitt. Da ligger lodd nr. 65 og 66 i potten til deg.

Lykke til, og god helg fra Huldra :)