mandag 2. mai 2011

Vårblomstring


Klosterklokker og blåveis, to av vårens favoritter.

Til tross for en hard vinter med besøk av både rådyr og elg i vinter, så dukker det ene vårtegnet etter det andre opp i hagen. For en måned siden hadde vi fremdeles en halv meter med snø, minst. Men både snøen og vinteren forsvant med rekordfart, og vi har vel aldri før hatt så sommerlige temperaturer i april. Men tomme plasser i bedene vitner om at vinteren har vært hard nok, selv om både viftelønner og magnolia ser ut til å ha overlevd. Ennå er det litt for tidlig til å si hva som har klart seg og ikke, og det som er av tomme plasser i bedene blir nok fylt i løpet av sommeren. :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vinterenhar vært hard her også. Og så er det så rart... en del sarte har overlevd helt fint, mens lavendel, julerose og brunnera har strøket med. Forstå det den som kan.

Unknown sa...

Interessant Line!
Vi får juge litt en dag - jeg har georginer du sikkert vil ha - de gamle fra mormor! :)

Line S sa...

Det får vi gjøre Anita, og georginer sier jeg ikke nei takk til. Tror forresten jeg har noen storknebb til deg. ;)

Ellers er det de herdigste jeg har både av magnolia og lønner, sieboldii og Kobus av førstnevnte. Om det blir noen blomstring gjenstår å se. :)

Anne (Moseplassen) sa...

Her gikk det med noen planter på grunn av is som frøys på overflata tror jeg, blant annet en stor tue helleborus. Og alle sommerfuglbuskene, igjen...

jaja, så får man mulighet til å prøve ut noe nytt...