torsdag 19. mai 2011

Woodlandet i mai

Snøen forsvant heldigvis like fort som den kom, men det helt store vårværet lar visst vente på seg. Natt til i går var det frost, minus 1,3 grader, og det regnet mesteparten av dagen. I dag skinner sola, men det er surt og kaldt. Planen var egentlig å bruke ettermiddagen til å luke i woodlandet, men det ser ut til å bli med tanken. ;)
For mange år siden jeg plantet Geranium pheaum 'Samobor' og Geranium pheaum 'album' i Woodlandet. De har etter hvert blitt til veldig mange frøplanter innimellom Hosta, Martagonliljer, Trillium og andre stauder. Nå er jeg lei av å luke frøplanter og har bestemt meg for å flytte alt som heter Geranium til et sted de kan få lov til å frø seg. Jeg har jeg spadd opp og gitt bort mange, og kastet enda flere, men det er fremdeles nok å ta av.
Jeg har også planer om å flytte en stor Rodgersia som sprer seg i alle retninger. De første årene oppførte den seg ganske så pent, men nå sprer den litt vel mye og må flyttes til en plass den kan få lov til å utfolde seg som den vil.

2 kommentarer:

Mariann sa...

Her er det surt og kaldt og vått. Når det først begynner å regne her, varer det ofte litt for lenge.
Jeg har også 'Samobor'. Ser det blir noen frøplanter, men ikke mer enn at jeg har kontroll. Har nettopp fått noen biter av Rodgersia. De skal plantes i skogbunnen på hytten. Der kan de bare få vokse utover. Syns det ser ut til å være en flott bladplante.

Line S sa...

Rodgersia er flotte planter ja, men de trenger plass, så det er nok lurt å plante de et sted de kan få lov til å vokse som de vil. :)
Ha en fin helg. :)